Mijn naam is Els de Smit.

In het dagelijks leven ben ik dochter, partner, ondernemer, collega, vriendin, zus en moeder van een zoon van 12 jaar en een dochter van 17 jaar. Woonachtig op Walcheren, waar ik zo kan genieten van de ruimte om te wandelen.

Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaren in Breda gewoond, maar het verlangen naar de zee, het strand, de natuur en ruimte brachten mij weer terug.

 

De afgelopen 22 jaar ben ik werkzaam op Walcheren als hulpverlener en bied ik psychosociale begeleiding aan kinderen en volwassenen, in de thuissituatie en binnen onderwijs. 

Naast individuele en systeemgerichte begeleiding, heb ik verschillende soorten groepswerk gedaan met kinderen waarbij bijvoorbeeld sprake was van autisme, ad(h)d, positioneel gedrag. 

 

Iets kunnen betekenen in iemands leven op momenten dat het even moeilijker gaat, samen zoeken naar beweging, richting, een verbetering van een gevoel van welzijn, je goed voelen; daar ligt echt mijn hart. Het heeft er toe geleid dat ik in 2018 gestart ben met een eigen praktijk waarin mijn kracht en passie voor het vak samen komen. 

 

Een praktijk waarin de luistertraining toegankelijk is. Een methode waar ik zelf zo enthousiast over ben. Na mijn eigen sessies besloot ik de opleiding tot SSP therapeut te volgen vanuit de drive 'Dit wil ik in de wereld zetten!'

Ik ben zelf na de luistertraining meer rust van binnen uit gaan ervaren. Ik kreeg meer contact met mijn lichamelijke sensaties waardoor ik beter mijn grenzen kon aangeven. Ik voelde mij niet zo snel overprikkeld na een drukke dag. En mijn gezicht zag er meer ontspannen uit.

Ik heb deze ervaringen gedeeld met mensen om mij heen en merkte dat er behoefte was aan deze methode. Juist nu is er behoefte aan een steuntje in de rug. Om de SSP te mogen aanbieden doet mijn hulpverlenershart sneller kloppen. 

 

Opleidingen

Voordat ik begon aan de opleiding voor maatschappelijk werk en dienstverlening in 1997 heb ik verschillende functies gehad.  Zoals activiteitenbegeleiding, zorg en begeleiding op groepen, open en gesloten setting, zowel met kinderen als volwassenen met een beperking. In de jaren die volgde als maatschappelijk werker heb ik diverse verdiepende trainingen gedaan. Zoals o.a. op het gebied van:  

Stress gerelateerde klachten, rouw, ontwikkelingspsychologie & Psychiatrie/ pathologie, prikkelverwerking, autisme. 

 

Ik ben in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Ik ben ingeschreven bij het Registerplein en aangesloten bij de Zorgprofessional.

Ik ben SSP en SSP remote gecertificeerd.